" role="main">

Mijn achtste project de Adria

Pfff…de Adria. Ik zag er best een beetje tegenop om aan deze caravan te beginnen. Ik vond het niet direct de allermooiste caravan die ik naast mijn huis had staan. Maar goed, ik zag het ook als een uitdaging om er wél wat moois van te maken.

Toen ik eenmaal de caravan helemaal strak in de lak had zitten begon ik ook enthousiast te worden. De binnenkant had erg leuke kastdeurtjes. Deze gaf ik weer de prachtige kleur Early Dew.
De wanden bij de grote zit heb ik behangen met behang van de Action. Iets wat ik nooit zou doen, maar het motiefje paste echt perfect bij deze klus.
Ik had direct spijt van mijn aankopen. Het was rotbehang om mooi strak te kunnen snijden. Met veel gevloek en geduld heb ik het toch heel netjes gekregen. Het resultaat was prachtig!

Dit keer geen ruitjes gordijnen, maar lichte, effen gordijnen met schitterende cognackleurige lederen lussen.
De kussens werden weer bekleed door Yvonne van Draadkracht. Grijs met wit skaileer. Mooi basic en rustig.

In het badkamertje wilde ik iets unieks uitproberen. Ik heb zelf van een houten schaal een wastafeltje gemaakt. Deze heb ik meerdere keren in de transparante PU-lak gezet, zodat het waterproof is.
Ik ben echt trots op het badkamertje. Wat een gave klus was dat!

De buitenkant van de Adria had een lelijke kras aan de onderkant. Dit werd de volgende uitdaging.
Met fantastische hulp en advies van van Vemde Schilders in Epe (waar ik mijn caravan mocht stallen om droog en warm te kunnen klussen) heb ik dit met de juiste plamuur behoorlijk strak gekregen en met wrapfolie heb ik de kras kunnen wegwerken met wrappen. Ook dit was mijn eerste keer. Het kostte veel tijd en veel geduld, maar wat gaf het deze caravan een waanzinnige mooie look!

De fotoshoot hebben we in de Kerstvakantie 2018 op de Tongerense Heide gehouden. Zo ‘muoah’ als ik de Adria eerst vond, zo ‘wouw’ vond ik ‘m nu.
Ik denk dat dit de meest gave metamorfose van een caravan tot nu toe is geweest.