" role="main">

Mijn negende project de Kip

Weer een Kip! Hoe leuk! Per toeval kwam deze Kip op mijn pad. Zo leuk om weer een Kip in m’n bezit te hebben en hier in de mogen klussen. Het zijn hele fijne caravans om in de werken. En dit keer weer een badkamertje, dus ik had al de nodige ideeën om hier weer wat moois van te maken.
Nog een keer wilde ik deze Kip in dezelfde kleursamenstelling als de twee voorgangers, de Knaus en de Adria.

Ik koos een ander behang wat prettig werkbaar was. Voor het eerst heb ik verf gebruikt op waterbasis. Wijzonol multiprimer was erg mooie primer en dekte behoorlijk goed na 1 laag.  De aflak heb ik laten mengen en daar begon ik toch wel echt de verf op terpentinebasis te missen. Deze vloeit namelijk mooier uit, waardoor het nóg strakker wordt. (Hoezo perfectionist? 😉 )
De ruitjesgordijntjes pasten bij deze caravan weer perfect. Op de vloer koos ik weer voor vinyl. Ik vind het altijd een geweldige uitdaging om dit zo strak te leggen dat je niet kunt zien dat het op de oude vloer ligt.

In het badkamertje heb ik hetzelfde ‘truckje’ gedaan als in de Adria. Maar met een andere schaal. Het geeft zo’n mooi effect aan de caravan als de badkamer ook helemaal in stijl is.

De buitenkant mocht ik weer bij van Vemde schilders schilderen. Het is echt een feest om daar binnen te kunnen werken. Anders zou ik nooit de buitenkant kunnen doen als het vochtig is of te heet. En je hebt daar ook geen insecten die in je verf komen zwemmen…

Toen de caravan helemaal klaar was ontdekten ze bij ten Have Caravanservice dat de as van deze Kip scheef was. Op zich is daar niet direct iets mis mee, maar ik wil uitsluitend veilige caravans verkopen. En dat kon ik met een scheve as niet garanderen.
Ik heb daarom besloten om een nieuwe as te laten maken. Dat was wel even slikken qua kosten. Maar goed. De caravan was af en moest en zou op avontuur kunnen gaan.
Ik heb weer ontzettend veel geleerd van deze Kip. En wat was het een eer om in mijn eigen project te mogen slapen tijdens het pimpfestival in Oisterwijk 2019. Hij heeft staat stralen tijdens het festival en ik heb veel complimenten gekregen op deze caravan.