" role="main">

Mijn zevende project de Knaus Monsun

In het verre 2e Exloërmond heb ik deze Knaus en de Adria gekocht.

Na alle zoete caravans wilde ik dit keer eens wat anders. Verliefd op de kleur Early Dew van Flexa was ik al inmiddels. Dus dat werd het uitgangspunt van deze Knaus.
Nadat ik de caravan heb laten controleren en een nieuw dakraam heb laten plaatsen kon ik starten.
Doordat ik de wanden in de kleur Early Dew heb geschilderd had ik een flinke uitdaging aan het strak afplakken en aflakken van de verschillende kleuren van het plafond, de kastjes en de wanden. Maar met het nodige geduld is het resultaat heel strak geworden.
De wanden bij de grote ramen heb ik behangen met hout-look behang. En de kastdeurtjes heb ik behangen met een retro-look behang.
In het keukentje heb ik dit behang voorzien van twee lagen transparante PU-lak, zodat het waterproof is.

Wat deze caravan het meest spraakmakend maakt zijn de kussens. Ook hier wilde ik eens wat anders. Yvonne van Draadkracht heeft ze dit keer met antraciet en wit skaileer voorzien van een hele luxe uitstraling.
Op de vloer heb ik vinyl gelegd. En de gordijntjes moesten weer ruitjes worden, want die geven zo’n extra leuk effect aan de buitenkant.
De buitenkant hoefde dit keer niet geschilderd te worden. Dat was fijn! Alleen de disselbak heb ik wel voorzien van deze prachtige kleur.

Samen met mijn dochtertje Madee zijn we in het voorjaar 2018 een weekendje met deze Knaus naar camping de Roos geweest. Super leuk en bijzonder om in je eigen werk te slapen. We hebben samen een topweekend gehad.