" role="main">

Mijn zesde project Rapido Camper

Het klinkt misschien een beetje vreemd, maar ik als caravan restyler ga het liefst op vakantie met de camper.
Dit is mijn eerste privé project. Het is een ware metamorfose geworden…

We hebben al een Fiat Ducato TEC camper met alkoof, maar in deze camper durf ik niet zo goed te rijden (ivm alkoof). In het voorjaar 2017 kwam ik per toeval deze ideale half-integrale camper tegen op Marktplaats. En voor ik het wist stond de camper bij ons op de oprit.

Deze degelijke camper, met briljante indeling was bestond van binnen uit 50 tinten bruin. Een super uitdaging voor mij.
Voor het eerst in mijn leven moest ik nadenken hoe ik de camper wilde restylen. Dat heeft me wat slapeloze nachten bezorgd, omdat ik niet goed kon kiezen.
Uiteindelijk heb ik voor Vintage blue gekozen als accentkleur. Ook al hadden mensen om mij heen gesmeekt dat er geen roze in zou komen, er is toch een klein detail roze geworden, nl. de bies van de skaileer bekleedde stoelen.
Alles is eerst strak in de lak gezet. Ik heb een lattenbodem op het slaapgedeelte geplaatst. De wanden bij het slaapgedeelte heb ik behangen. Ik heb gordijntjes genaaid. Er is een sjieke vloer gelegd met mooie afwerkstrips. Onder de bijrijdersstoelen heb ik zeil gelegd.
Madee haar bedje heb ik voorzien van een leuke tekst. En ook op de wand achter de achterstoelen heb ik ook een mooie tekst geplakt.
De badkamer is helemaal geschilderd. En de finishing touch waren de 4 stoelen die echt waanzinnig mooi zijn bekleed.

Ondanks dat dit de grootste klus is geweest tot nu toe, qua oppervlakte, is dit ook mijn snelste klus geworden ooit. Omdat we zelf begin juni op vakantie wilden gaan met onze nieuwe camper had ik maar 4 weken om deze klus te klaren. Ik ben er wel dag en nacht mee bezig geweest en het resultaat is mede dankzij Yvonne van Draadkracht (bekleding van de stoelen) echt schitterend!

En toen…mocht ik gaan genieten van mijn eigen werk. Dat was echt een groot feest om te mogen doen. In Zwitserland en Italië hebben we met z’n drieën intens genoten van deze fijne en frisse camper.