" role="main">

Mijn vierde project de Marktplaats Kip

Marktplaats ontwikkelde de campagne ‘eropuit’, en in het kader van de Caravan pimp-trend, werden ik via Caravanity gevraagd een caravan te pimpen.

Ik ging de uitdaging aan. Het was een fantastische uitdaging, want normaal gesproken doe ik dit in gemiddeld 3 a 4 maanden, nu kreeg ik er 3 weken de tijd voor.
(+werk +peuter + hond). Gelukkig is dit niet de eerste caravan die ik pimp, dus ik kon een goede planning maken. Op vrijdag 29 april werd het startschot gegeven. De Kip uit 1979 (die ik via Marktplaats had gekocht), werd in zijn oude staat gefilmd. Gedurende mijn gehele pimpproject hing er een Gopro aan het rieten retro lampje, die om de 10 sec. een foto maakte van mij aan het werk (een timelapse).

De poepbruine binnenkant maakte al snel plaats voor een strakke witte ‘look’. Ik heb de wanden behangen met een prachtig behang. Hiervoor gebruikte ik de behangrandenlijm van Perfax.
En de vloer heb ik gelegd met zelfklevende vinyltegels van Funky Friday, oef dat was wel even pittig om alle hoekjes mooi te krijgen. De hoekjes die zo moeilijk waren hebben we met veel geduld, passen en meten en rustig snijden goed gekregen. De gordijnen werden strak wit en de bekleding van de banken werden voorzien van wit skaileer en de rugkussens van zilverkleurige fatboystof.

En uiteraard werd ook de buitenkant voorzien van een mooie strakke verflaag in een mooie Vintage blue kleur. De verf die ik gebruik voor zowel de binnenkant als de buitenkant is een super goeie multiprimer van Avis (bij de verfspeciaalzaak) en een super goeie krasvaste lak die ik laat mengen bij de verfspeciaalzaak. Alles op terpentine basis. En met goeie rollers, veel geduld en goed afplakken lijkt het alsof het gespoten is ? Wat een gigantische metamorfose!

Gelukkig ben ik tijdens het werken in de caravan geen verrassingen tegen gekomen, want anders had ik het (vrees ik) niet gered. Alles werkte mee, het weer, de oppasoma’s, Wouter…alles.

En wat was het een super toffe klus om te mogen doen! Helemaal toen de caravan op donderdag 19 mei weer werd gefilmd en dat ik op vrijdag 20 mei de caravan bij Marktplaats in Amsterdam mocht komen showen. Wat een positieve reacties, mensen waren allemaal onwijs verrast! Bekijk hier het filmpje van Marktplaats.

 

De Kip bleef de hele zomer op camping RCN de Jagerstee staan, want er was een winactie in de Margriet en via Marktplaats.  Hier lees je hoe 2 super leuke zussen hun weekendje in de Kip hebben ervaren.

 

 

Schrijf een reactie